Hľadáte tip na niečo chutné pod zub, ale nechte siahať po mastných slaných pochúťkach? Máte pre vás skvelý recept na zdravšiu a úžasne chutné pochúťku, ktorú pripravíte z obľúbenej zeleniny – karfiolu. Vyskúšajte chrumkavé nugety v lahodnom syrovom cestíčku.
Potrebujeme:
1 karfiolu
2 šálky strúhanky
½ šálky najemno nastrúhaného parmezánu
½ šálky strúhaného syru čedar
1 a ½ šálky hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 vajcia
Olivový olej
Petržlenovú vňať na ozdobu
Postup:
Karfiol umyjeme a rozdelíme na čo najmenšie ružičky.
Strúhanku, parmezán a čedar zmiešame v miske.
Ružičky karfiolu obalíme najskôr v múke, potom v rozšľahanom vajíčku a nakoniec v strúhankovo-syrovej zmesi.
Obalený karfiol uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 220 stupňov približne 30 minút. Posypeme nadrobno nasekaným petržlenom.
Podávame s obľúbeným dipom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)