Najlepšie na jedlách z jedného plechu je, že nevyžadujú takmer žiadnu prácu, no sú veľmi chutné. Všetko dáme do panvice a už čoskoro môžeme podávať chutné jedlo.
Dnes vám ukážeme veľmi jednoduchý recept na kuracie kari pečené v rúre, ktorý pripravíte bleskovo!
Recept sme našli na kanáli KETKES Kitchen.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ak neviete, čo variť, tento recept vás určite poteší. Je z jednoduchých surovín, všetko dáme do panvice alebo misy a môže sa piecť. Potom posypte strúhaným syrom, aby to bolo ešte chutnejšie.
Omáčka robí toto kura veľmi lahodným výnimočným. Pri pečení sa nevysuší, bude veľmi chutné.
Odkedy sme ho vyskúšali, robíme ho pravideľne. Ak chcete urobiť niečo naozaj chutné, vyskúšajte tento recept na kuracie mäso, určite sa vám toto jedlo bude páčiť!
Potrebujeme:
2 cibule
3-4 zemiaky
soľ
korenie
olej
1 kuracie prsia
2 vajcia
200 ml smotany na varenie
kari prášok
bazalka
150 g strúhaného syra
2 paradajky
Postup:
Cibuľu si nakrájame na drobnejšie kúsky.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska.
Kuracie mäso očistíme a nakrájame na menšie kúsky
Pripravíme panvicu alebo misu vhodnú do rúry.
Na dno nalejeme trochu oleja.
Uložíme cibuľu.
Na cibuľu plátky zemiakov.
Na zemiaky uložíme mäso.
Všetko ochutíme soľou a korením.
V samostatnej miske vyšľaháme vajcia so smotanou.
Pridáme bazalku a kari.
Dobre premiešame a nalejeme na prísady na panvici.
Pečieme pri teplote 200 stupňov 60 minút.
Potom si nastrúhame syr.
Paradajku nakrájame na kolieska.
Vyberieme panvicu z rúry a posypeme syrom a uložíme plátky paradajok.
Necháme zapiecť ešte 10 minút pri teplote 180 stupňov.
Hotovo, môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: