Ak ste mali bohatú úrodu čerešní, potom máme pre vás skvelý recept, ako si ich uskladniť aj na zimu.
Bez cukru, bez sterilizácie a v zime budú hotovým pokladom do koláčov, aj dezertov.
Postup je veľmi jednoduchý!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto návodu z youtube kanála УХ ТЫ, КУХНЯ.
Potrebujeme:
čerešne
sterilizované poháre
vriacu vodu
100 ml studenej vody
1/4 PL kyseliny citrónovej na každý pohár
Postup:
Poháre si naplníme umytými čerešňami až po vrch.
Následne si do hrnca nalejeme vodu.
Necháme ju zovrieť.
Vriacu vodu nalejeme do pohárov s čerešňami.
Zavrieme viečkom (zľahka).
Poháre zabalíme do teplej deky alebo prikrývky.
Necháme stáť 20 – 30 minút.
Po uplynutí tejto doby vodu z pohárov zlejeme do hrnca.
Dolejeme ešte 100 ml studenej vody.
Prikryjeme pokrievkou a privedieme do varu.
Do každého pohára na vrch nasypeme kyselinu citrónovú.
Čerešne opäť zalejeme, tentokrát vriacou šťavou.
Poháre môžeme pevne uzavrieť viečkami.
Skladujeme na chladnom tmavom mieste.
Druhú časť čerešní môžeme zmraziť, avšak predtým ich vykôstkujeme.
Čerešne je dobré predtým vykôstkovať napríklad pomocou tenkej slamky.
Vykôstkované čerešne vložíme do mraziacich vrecúšok.
Vytlačíme vzduch.
Odložíme do mrazničky.
Dobrú chuť!
Video návod: