Fantastický domáci malinový sirup, ktorý vyrobíte len z 1 šálky malín.
Z tohoto množstva získate 1,5 l úžasného sirupu.
Samozrejme bez chémie a éčok.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ja mám recept od mojej dobrej kamarátky.
Robím ho takto aj z jahôd, černíc a ríblezlí.
Z tohoto množstva získate 1,5 l úžasného sirupu bez chémie a éčok.
Potrebujeme:
1 hrnček malín (250 ml) – domáce, alebo lesné
80 ks malinových listov
850 ml vody
1 lyžica kyseliny citrónovej
1 kg cukru
Voliteľné:
Namiesto malín môžete použiť iné šťavnaté drobné ovocie
Postup:
Maliny, vodu a lístky (trhám tie mladé, takže ich dávame aj viac, pretože sú menšie, ale ak je ich viac, tak to nevadí), všetko dáme do hrnca.
Preložíme na plameň.
Od bodu varu necháme 10 minút povariť.
Potom scedíme cez plátno.
Dobre vymačkáme.
Do šťavy z malín a lístia pridáme cukor a kyselinu citrónovú.
Prevaríme cca 8-10 min.
Následne cez gázu naplníme do fliaš (ideálne takých, v ktorých bol predtým alkohol).
Zazátkujeme.
Nie je treba sterilizovať – cukor a kyselina citrónová sa postarajú o to, že sirup vydrží a nepokazí sa.
Plním väčšinou do fliaš od alkoholu, ktoré nevyplachujem.
Po dlhšej dobe môže začať trochu rôsolovatieť, ale stačí pretrepať fľašu a je opäť perfektný.
Sirup je výborný, krásne vonia aj chutí po malinách.
Z tohoto množstva máme 1,5 l perfektného domáceho sirupu.
Používame na limonády a sladenie ako klasický sirup – stačí naozaj málo, sirup je sladučký a výborný.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)