Vynikajúci a chutný recept na zapekanú zeleninu, ktorý musíte rozhodne vyskúšať.
U nás je to momentálne večera číslo jedna.
Fantastická zapekaná zelenina podľa jednoduchého recept z youtube kanála Alle Rezepte.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
300 g brokolice
300 g karfiolu
3 zemiaky
1 mrkvu
1 cibuľu
olivový olej
maslo
Na omáčku:
40 g masla
2 PL hladkej múky
250 ml kuracieho vývaru
smotanu na šľahanie
soľ
provensálske bylinky
1 PL parmezánu
sušený cesnak
mozzarellu
Postup:
Brokolicu s karfiolom nakrájame na menšie ružičky.
Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na hrubšie plátky.
Do rajnice nalejeme vodu a vložíme naparovací vejárik.
Na vejárik naukladáme nakrájanú zeleninu.
Prekryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka.
Na panvicu pridáme olivový olej, maslo a čakáme, kým sa roztopí.
Potom pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu a smažíme, kým nie sú hotové.
Porcelánovú formu vymastíme olivovým olejom, vložíme zeleninu.
Premiešame.
Na vrch pridáme smaženú cibuľu s mrkvou.
Pripravíme si omáčku: na panvici roztopíme maslo.
Pridáme múku a na strednom ohni miešame, kým nevznikne zápražka.
Potom do zmesi nalejeme slepačí vývar a za miešania privedieme do varu.
Nalejeme smotanu, premiešame, pridáme soľ, bylinky, parmezán, sušený cesnak a dôkladne premiešame.
Omáčku nalejeme na zeleninu.
Posypeme mozzarellou.
Formu vložíme do rúry.
Pečieme 20 minút pri teplote 200°C.
Dobrú chuť!
Video návod: