Uhorky v horčicovom náleve dokazujú, že kombinácia uhoriek a horčice je skutočne dobrý nápad.
Ak neveríte, mali by ste rozhodne skúsiť tento recept.
Podľa tohto receptu si pripravíte úžasné nakladané uhorky, ktoré budú mať ešte lepšiu výraznejšiu chuť.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vyskúšajte a určite si ich zamilujete.
Stačí postupovať podľa tohto receptu z portálu haps a sami sa presvedčíte, že nakladané uhorky nikdy nechutili lepšie!
Tieto uhorky sú chrumkavé a majú dokonale vyváženú chuť.
Budú ideálne napríklad ku grilovanému mäsku, do burgrov, či sendvičov.
Potrebujeme:
2 kg uhoriek
pár zrniek nového korenia
niekoľko bobkových listov
pár strúčikov cesnaku
Na nálev:
1 l vody
250 ml octu
1 a 1/3 šálky kryštálového cukru (možno nahradiť niekoľkými lyžicami medu)
5 PL obľúbenej horčice (najlepšie francúzsku)
2 ploché PL soli
Postup:
Ako prvé si dôkladne umyjeme uhorky, prípadne ich môžeme ošúpať.
Potom ich nakrájame na kolieska a navrstvíme do sterilizovaných pohárov.
Do každého pridáme 2 guľôčky nového korenia, 1 bobkový list a polovicu strúčiku cesnaku.
Teraz si pripravíme nálev.
V hrnci necháme zovrieť vodu s octom.
Pridáme aj soľ a cukor.
Následne odstavíme.
Pridáme horčicu.
Opäť dôkladne premiešame.
Ak nahrádzame cukor medom, pridáme ho až po uvarení vody so soľou.
Nálev nalejeme do pohárov s uhorkami.
Občas nálev premiešame, aby horčica neklesla na dno.
Poháre zatvoríme a sterilizujeme.
Stačí len toľko, aby chytili viečka.
Potom vyberieme z hrnca a obrátime hore dnom.
Uhorky v horčicovom náleve sú hotové.
Dobrú chuť!