Slaný zeleninový koláč s jemnou omáčkou ako lákavá večera.
Rýchle, zdravé a chutné jedlo z cukety, zemiakov a pár bežných ingrediencií.
Famózny zeleninový koláč podľa jednoduchého receptu z youtube kanála Frische Rezepte.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
3 cukety
soľ
3 zemiaky
4 vajcia
120 ml slnečnicového oleja
1 šálku hladkej múky
1 ČL prášku do pečiva
petržlenovú vňať
3 jarné cibuľky
sušený kôpor
mletú papriku
olivový olej
150 g mozzarelly
Na omáčku:
2 PL gréckeho jogurtu
2 PL majonézy
cesnak
kôpor
Postup:
Z cukety odstránime konce a nastrúhame na strúhadle.
Vložíme ju do misky a pridáme soľ.
Premiešame necháme 10 minút lúhovať.
Nastrúhame zemiaky, vytlačíme z nich prebytočnú tekutinu.
Vložíme ich do čistej misy.
Do veľkej misy pridáme vajcia, slnečnicový olej a metličkou rozšľaháme.
Potom pridáme múku, prášok do pečiva a miešame, kým nezmiznú hrudky.
Z cukety vytlačíme šťavu, vložíme ju do vajíčkovej zmesi.
Pridáme nastrúhané zemiaky.
Lyžicou dobre premiešame.
Nakoniec pridáme nasekanú vňať, na krúžky nakrájanú cibuľku, mletú papriku, kôpor, soľ.
Dôkladne zamiešame.
Na plech vystlaný papierom na pečenie nanesieme a rozotrieme olivový olej.
Potom na plech nanesieme zeleninovú zmes a rovnomerne ju rozotrieme.
Mozzarellové guličky nakrájame na polovicu.
Naukladáme ich na vrch cesta.
Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 1 hodinu pri teplote 180°C.
Pripravíme si omáčku: do menšej misky pridáme jogurt, majonézu, pretlačený cesnak, nasekaný kôpor a lyžicou dobre zamiešame.
Vynikajúci slaný koláč podávame s chutnou omáčkou.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete TU