Jednoduchý a rýchly recept na nadýchaný Portugalský chlebík.
U nás doma sa teší veľkej obľube.
Má jemne nasládlu chuť, ale je veľmi lahodný a chutný.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Jednoduchý recept z youtube kanála Da Terra na fantastické jemné domáce pečivo.
Potrebujeme:
480 ml vody
3 lyžičky kryštálového cukru
1 lyžica sušeného droždia
5 lyžíc rastlinného oleja
1 lyžička soli
700 g hladkej múky
Na potretie:
2 PL kryštálového cukru
2 PL vody
Postup:
Do misky pridáme vodu, cukor.
Metličkou dobre premiešame.
Potom pridáme droždie.
Premiešame, pridáme olej, soľ, pohár múky (240 ml) a vymiešame.
Postupne pridávame múku a miešame.
Misku prekryjeme.
Cesto necháme 20 minút kysnúť.
Formu na pečenie potrieme olejom.
Časť cesta odkrojíme, vytvarujeme.
Uložíme na plech.
Formu prekryjeme utierkou.
Necháme 25 minút odstáť.
Chlieb vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 35 minút (v závislosti od rúry) pri teplote 180°C.
Ešte za horúca potrieme cukrovou vodou.
Po vychladnutí môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: