Výborný a hlavne jednoduchý domáci chlebík, ktorý pečiem už dva roky.
Je lepší, ako pečivo v obchode a navyše, úplne jednoduchý na prípravu.
Ukladajte recept, je fantastický.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
600 g hladká múka
500 ml vlažná voda
1 bal. čerstvé droždie
1 KL cukor
1 KL soľ
podľa chuti bylinky
podľa chuti koreniny
Ďalej:
olej
semienka
celú rascu
Na potretie:
Slaná voda
Postup:
Do teplej vody pridáme cukor a rozdrobené droždie.
Zamiešame a počkáme si na kvások.
Do múky zamiešame soľ a bylinky a koreniny podľa chuti.
Môžeme pridať napríklad sušený cesnak, sušenú bazalku, tymian, rozmarín.
Pridáme kvások a dobre zamiešame.
Pod fóliou necháme kysnúť 15 minút.
Netreba miesiť.
Rúru vyhrejeme na 220 °C.
Cesto rozdelíme na dve časti.
Priadne naolejovanymi rukami vytvarujeme bochníky.
Položíme na pekáč s papierom na pečenie a vložíme na spodnejšiu časť rúry.
Môžeme piecť spolu s vodou, aby bol chlebík ešte lepší.
Vodu dávame na spodok rúry (cca 1 pohár).
Pečieme presne 30 minút.
Po upečení chlieb potrieme vodou (slanou) a necháme vychladnúť na mriežke.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)