Vyskúšajte toto chutné a výživné jedlo.
Skombinujte zemiaky s brokolicou, zalejte touto zmesou, posypte syrom a máte pochúťku ako hrom.
Jednoduché jedlo, ktoré chutí celej rodine.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála Frische Rezepte.
Potrebujeme:
3 zemiaky
1/2 ČL soli
8 vajec natvrdo + 3 surové
500 g brokolice
10 cherry paradajok
2 stredne veľké paradajky
200 g mozzarelly
200 ml smotany na varenie
150 g tvrdého syra
Postup:
Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na hrubšie kolieska.
Vložíme do hrnca, kde ich zalejeme studenou vodou.
Nasypeme soľ, premiešame.
Varíme do mäkka.
Vajcia si dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme trochu jablčného octu.
Uvaríme natvrdo.
Keď sú zemiaky mäkké, scedíme ich.
Necháme vychladnúť.
Umytú a osušenú brokolicu si nakrájame na menšie kúsky.
Vajcia si ošúpeme, nakrájame na kolieska a začneme vrstviť.
Do vymastenej jenskej misy si navrstvíme kolieska zemiakov.
Na ne naukladáme vajíčka a následne aj kusy brokolice.
Mozzarellu si nastrúhame.
Rovnomerne ju navrstvíme do pekáča.
Navrch naukladáme kolieska paradajok a v miske si vyšľaháme vajcia so smotanou.
Zmes osolíme, okoreníme, pridáme talianske bylinky, vymiešame.
Polovicu z nej rovnomerne nalejeme na obsah pekáča.
Potom navrstvíme tak isto aj druhú vrstvu.
Tvrdý syr si nastrúhame a posypeme celý vrch, pričom nakoniec všetko polejeme druhou časťou smotanovej zmesi.
Nakoniec naukladáme navrch polovice cherry paradajok.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 35 minút.
Dobrú chuť!
Video postup si môžete pozrieť TU.