Hľadáte nový a originálny recept na prípravu bravčového mäsa?
Práve ste ho našli – dokonca hneď 3!
Stačí si len vybrať alebo postupne vyskúšajte všetky. Určite neobanujete.
1. recept – Vynikajúce šťavnaté rolky
Potrebujeme:
1,3 kg bravčového karé bez kosti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
soľ
čierne mleté korenie
červenú mletú papriku
kôpor
100 g masla
3 strúčiky cesnaku
4 – 5 zemiakov
soľ
čierne mleté korenie
červenú mletú papriku
provensálske bylinky
sušený cesnak
olivový olej
2 cibule
1 PL octu
1/2 ČL kryštálového cukru
1/2 ČL soli
250 ml vody
Postup:
Bravčové karé si nakrájame na plátky a naklepeme tĺčikom na mäso.
Mäso z oboch strán osolíme, okoreníme a opaprikujeme.
Kôpor si nasekáme nadrobno, zmiešame ho so zmäknutým maslom a prelisovaným cesnakom.
Túto zmes natrieme na každý plát mäsa a zrolujeme.
Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na kocky a vložíme do pekáča.
Posypeme soľou, sušeným cesnakom, čiernym korením a červenou mletou paprikou.
Polejeme olejom a premiešame.
Rolky mäsa si napichneme na 3 špajdle, umiestnime nad zemiaky navrch pekáča a prikryjeme mokrým papierom na pečenie.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 °C asi 40 – 45 minút.
Cibuľu si ošúpeme, nakrájame na prúžky, zalejeme octom, osolíme, posypeme cukrom a zalejeme vodou.
Následne premiešame.
Mäso so zemiakmi po uplynutí doby pečenia vyberieme, pomocou silikónového štetca potrieme výpekom aj mäso, aj zemiaky a dáme piecť ešte na 20 minút.
Nálev z cibule zlejeme a cibuľu vložíme do misky.
Hotovo, môžeme servírovať.
2. recept
Potrebujeme:
700 g bravčovej krkovičky
soľ
čierne mleté korenie
provensálske bylinky
5 PL rastlinného oleja
3 zemiaky
soľ
čierne mleté korenie
červenú mletú papriku
provensálske bylinky
bambusové paličky
Postup:
Krkovičku si nakrájame na plátky a naklepeme tĺčikom na mäso.
Vložíme ich do misy, posypeme soľou, korením, provensálskymi bylinkami a polejeme olejom.
Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na hrubšie kolieska, osolíme, okoreníme, posypeme červenou mletou paprikou a provensálskymi bylinkami.
Nakoniec polejeme olejom a premiešame.
Na bambusové paličky napichneme plátok mäsa a potom napichneme kolieska zemiakov.
Takto vrstvíme striedavo mäso a zemiaky.
Následne všetko zabalíme do papiera na pečenie, alobalu a dáme piecť
Pečieme asi 90 minút pri teplote 200 °C.
Po uplynutí tejto doby mäso vyberieme z rúry, nastrihneme alobal, aj papier na pečenie a dáme piecť na ďalších 30 minút.
Hotovo, môžeme servírovať.
3. recept
Potrebujeme:
1 kg bravčového karé bez kosti
soľ
čierne mleté korenie
provensálske bylinky
2 cibule
plátky slaniny
rastlinný olej
červenú mletú papriku
1 strúčik cesnaku
hlávkovú kapustu
Postup:
Bravčové karé vcelku si narežeme na plátky tak, že ich neprerežeme úplne, len vytvoríme hlboké zárezy.
Osolíme, okoreníme, posypeme provensálskymi bylinkami a celé mäso dobre potrieme.
Cibuľu si ošúpeme, nakrájame na polovičné krúžky a vložíme do každého zárezu na mäse.
Teraz do každého zárezu vložíme plátok slaniny.
Pekáč si vymastíme olejom a trochu oleja nalejeme aj do samostatnej misky, pričom k nemu primiešame červenú mletú papriku a prelisovaný cesnak.
Mäso položíme na pekáč a potrieme pripravenou zmesou.
Kapustu si očistíme, zbavíme hlúbu a nakrájame na tenké slíže.
Potom ju uložíme na pekáč okolo mäsa, osolíme a kapustu polejeme trochou oleja.
Prikryjeme papierom na pečenie, alobalom a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 60 minút.
Po uplynutí tejto doby pekáč odokryjeme a dopečieme ešte 20 minút.
Hotovo, môžete servírovať napríklad s pečenými zemiakmi.
Dobrú chuť!
Celý video postup na všetky 3 recepty nájdete TU