Tento syr budete pripravovať každý deň podľa nášho jednoduchého receptu.
Táto syrová lahôdka je ideálna na raňajky, na sendvič alebo na šalát.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Nezvyčajný recept z youtube kanála wie man kocht na vynikajúci domáci syr.
Potrebujeme:
2 l mlieka
1 ČL soli
šťavu z 1 citróna
špenát
4-5 PL olív
50 g masla
1 ČL soli (voliteľné)
1-2 PL olivového oleja
korenie
Postup:
Do hrnca nalejme mlieko.
Postavíme ho na sporák.
Pridáme soľ a zamiešame.
Pred odšťavovaním povaľkáme citrón na doske, aby zmäkol.
Keď začne mlieko vrieť, pridáme citrónovú šťavu.
Mlieko za miešania varíme 10 minút na strednom ohni.
Po dovarení prekryjeme hrniec pokrievkou.
Necháme 15-20 minút odstáť.
Na tvrdej podložke nasekáme špenát.
Na kolieska nakrájame olivy.
Syr po odstáti precedíme cez sitko do misky (srvátku môžeme použiť pri pečení), kým je ešte teplý.
Potom syr vložíme do nádoby od mixéra.
Pridáme maslo, soľ, olivový olej a korenie.
Syr rozšľaháme na mäkkú a nadýchanú hmotu.
Do misky pridáme syr, špenát, olivy.
Špachtľou dôkladne premiešame.
Papier na pečenie pokrčíme v rukách, roztiahneme a vyložíme naň syrovú hmotu.
Syr zrolujeme do papiera.
Uložíme do chladničky na 3-6 hodín.
Po vybratí z chladničky môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete tu: