Pri varení sušenej fazule často bojujeme s tým, že ani po dlhšom namáčaní fazuľu nie a nie dovariť. Stále je príliš tvrdá a varenie sa môže pokojne predĺžiť aj na niekoľko hodín času.
Aby ste vaše fazuľové pokrmy stihli pripraviť včas, či dokonca v miernom predstihu, máme pre vás skvelý tip. Hoci je asi každému jasné, že fazuľu je pred varením potrebné namočiť, fígeľ spočíva v tom, do akej tekutiny ju nasypete.
Namočte ju do mineráky
Namiesto obyčajnej vody skúste nabudúce na namáčanie fazule použiť minerálnu vodu. Možno vám to znie zvláštne, no tento trik funguje skutočne skvele. Vďaka obsahu solí a minerálov fazuľa rýchlejšie zmäkne a doba jej varenia sa výrazne skráti. Vyskúšajte tento trik a sami uvidíte, že fazuľa, ktorú ste predtým nevedeli dovariť, bude teraz pripravená neporovnateľne skôr.