Pripravte si doma lahodné plnené rožky podľa nášho jednoduchého receptu.
Rožky doma pripravujem deťom takmer každý deň, milujú ich ako desiatu.
Šokujúci recept z youtube kanála Einfache Rezepte na krehké plnené domáce rožky.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
20 g čerstvého droždia
300 ml mlieka
1 ČL cukru
2 PL hladkej múky
Na cesto:
500 g hladkej múky
1/2 ČL soli
150 ml rastlinného oleja
kečup
šunku
guličky mazzarelly
1 vajce
Postup:
Do misky nadrobíme droždie, pridáme mlieko, múku, cukor a metličkou poriadne vymiešame.
Misku prekryjeme utierkou a necháme 10 minút odstáť.
Kvások prelejeme do misky, pridáme múku, olej, soľ a mixérom vymiesime cesto.
Misku s cestom prekryjeme utierkou.
Necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste.
Na pomúčenú podložku preložíme cesto.
Posypeme ho múkou a valčekom vyvaľkáme.
Cesto prekrojíme na polovicu a potom na trojuholníky.
Nakrájané cesto preložíme na papier na pečenie.
Cesto potrieme kečupom.
Naukladáme plátky šunky.
Na šunku položíme mozzarellu a cesto zrolujeme.
Rožky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
V malej miske rozšľaháme vajíčko a potrieme ním rožky.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 25 minút pri teplote 200°C.
Po upečení necháme rožteky vychladnúť a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: