Jednoduchá krémová maškrta MILKY WAY bez pečenia: Stačí 5 minút a máte najlepší dezert, robím ho aj pre návštevy!

[mashshare]

Vynikajúca nepečená maškrta, ktorú zvládnete pripraviť aj so zatvorenými očami. Je to vynikajúce a úplne jednoduché!

Okrem verzie s kyslou smotanou prinášame aj recept z ktorého zaručene nepriberiete a chuťovo skutočne veľmi pripomína dezert Milky Way.

 

 

Potrebujeme:

1 vrstva:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

500 ml mlieka

3 lyžice kukuričného škrobu

4 lyžice kondenzovaného sladeného mlieka

3 žĺtky

Vanilkový cukor

2. vrstva:

1 hrnček rozdrvených maslových sušienok (sušienky môžete v dezerte celkom vynechať a spraviť ho len ako krém)

3. vrstva

150 ml rozpustenej čokolády

1 hrnček smotany na šľahanie

1 lyžica rozpusteného masla

Postup:

V mlieku dobre rozmiešame škrob, aby sme v zmesi nemali hrudky.

 

 

Pridáme kondenzované mlieko, žĺtky, vanilku a dobre rozmiešame.

Preložíme na plameň a uvaríme hustý krém – varíme za stáleho miešania.

Krém navrstvíme do menšej misy.

Na vrstvu krému navrstvíme sušienky.

 

 

Na poslednú vrstvu rozmiešame rozpustenú čokoládu so smotanou na šľahanie a rozpusteným maslom.

Nalejeme na vrstvu sušienok.

Ak sušienky v dezerte nepoužijete, nalejte na mliečny krém.

 

 

Dáme stuhnúť a podávame.

Dezert je hotový!

Fit verzia z ktorej sa nepriberá!

 

 

2 bielky

250 g tvarohu (nízkotučný, roztierateľný)

60 g xylitolu (prípadne iné sladidlo)

30 g sušeného mlieka

30 g proteínu – vanilka alebo kokos (alebo sušeného mlieka)

10 g 100% želatíny

20 ml horúcej vody

60 g horkej čokolády (odporúčam túto)

1 ČL kokosového oleja (odporúčam tento)

Postup:

Nad parpu si šľahačom vyšľaháme bielky do hustej peny.

 

 

Následne k nim opatrne vmiešame tvaroh, xylitol, sušené mlieko a proteín.

Hmotu opatrne miešame, dokým nedostaneme hladké cesto.

V malej miske si v 20 ml takmer vriacej vody rozpustíme želatínu.

Miešame ju, dokým sa úplne nerozpustí.

 

 

Rozpustenú želatínu primiešame do pripravenej zmesi a dobre ju premiešame.

Zmes vylejeme do menšej formy  a dáme ju do chladničky.

Medzitým si vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke roztopíme horkú čokoládu s kokosovým olejom.

Pripravený zákusok polejeme čokoládou a dáme ho aspoň na 2 hodiny do chladničky zatuhnúť.

Skladujeme ho v chladničke.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes