Prírodné bravčové plátky v paradajkovej omáčke!

[mashshare]

Vynikajúci recept na bravčové rezne, ktoré sú neskutočne jemnučké a šťavnaté.

 

 

Mäsko je veľmi chutné a paradajková omáčka ho dotiahne do absolútnej dokonalosti.

Potrebujeme:

1 kg bravčové karé

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 ks cibuľa

3 strúčiky cesnaku

1 ks menšia paprika

1 PL paradajkový pretlak

2 PL olej

soľ

mleté čierne korenie

drvená rasca

kari korenie

hladká múka

Príloha:

Zemiaky

Ryža

Cestoviny

Postup:

Bravčové mäso umyjeme a osušíme.

 

 

Môžete použiť bravčové karé, krkovičku ale aj stehno či iný kúsok mäsa.

Mäso nakrájame na tenšie rezne.

Boky narežeme a rezne naklepeme.

 

 

Z každej strany osolíme. Pridáme aj trochu čierneho korenia.

Poprášime hladkou múkou a sprudka opečieme na oleji z každej strany.

Do výpeku pridáme na kocky nakrájanú cibuľku a papriku.

 

 

Chvíľku restujeme a pridáme paradajkový pretlak.

Pridáme opečené rezne a podlejeme vodou aby boli všetky zakryté.

Dochutíme rascou, troškou kari a podľa potreby ešte soľou.

 

 

Pridáme aj prelisovaný cesnak.

Omáčku už netreba zahusťovať.

Zahustí ju pretlak a múka, ktorou sme rezne poprášili.

 

 

Rezne zakryjeme a dusíme do mäkka.

Šťavnaté rezne podávame so zemiakmi, cestovinou alebo ryžou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes