Pripravte si tento lahodný nepečený dezert zo sušienok, pudingového krému a čokoládovej polevy.
Výborná maškrta na všedný deň, aj na rodinnú oslavu.
Jeden kúsok nikdy nestačí!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála Cookrate – Cakes a nebudete ľutovať!
Potrebujeme:
1 l mlieka
80 g pudingového prášku
150 g kryštálového cukru
5 g vanilkovej esencie
150 ml šľahačkovej smotany
300 g kakaových sušienok
300 g vanilkových sušienok
Na polevu:
30 g kakaa
30 g kryštálového cukru
40 g masla
50 ml mlieka
50 g rozpustenej bielej čokolády
formu s rozmerom 35 x 20 cm
Postup:
Na dno formy alebo jenskej misy si navrstvíme vanilkové sušienky.
Do hrnca si nalejeme mlieko, nasypeme pudingový prášok, 150 g cukru.
Pridáme vanilkovú esenciu a uvaríme puding.
Šľahačkovú smotanu si vyšľaháme na šľahačku a zapracujeme do krému pomocou metličky.
Vzniknutý krém navrstvíme rovnomerne na vanilkové sušienky.
Prikryjeme naukladanými kakaovými sušienkami.
Opäť navrstvíme pudingový krém, ktorý rozotrieme.
Takto striedame vrstvy vanilkových sušienok, krému a kakaových sušienok.
Končíme vrstvu vanilkových sušienok.
Odložíme do chladničky na 1 hodinu.
Medzitým si pripravíme čokoládovú polevu.
Do hrnca si nasypeme 30 g cukru, pridáme 30 g kakaa, pridáme ešte aj 40 g masla.
Zalejeme 50 ml mlieka.
Všetko za stáleho miešania varíme, aby sa jednotlivé suroviny spojili.
Uvarenou polevou polejeme vrch dezertu.
Z rozpustenej bielej čokolády si vytvoríme na vrchu vzor – nalejeme ju v pravidelných pásoch.
Pomocou špajdle potiahneme do vzoru.
Dezert opäť odložíme do chladničky na 1 hodinu.
Môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Video návod: