Tento recept s cestom vás prekvapí: Všetko sa zjedlo, ostali len prázdne taniere!

[mashshare]

Pripravte si doma fantastický slaný koláč podľa nášho jednoduchého a rýchleho receptu.

Toto jedlo sme si natoľko obľúbili, že ho musím pripravovať párkrát v týždni.

 

 

Nevšedný recept z youtube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes na lahodný a veľmi pôsobivý pizza slaný koláč.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Na cesto:

250 g hladkej múky

100 ml vody

20 g kryštálového cukru

5 g soli

50 ml rastlinného oleja

5 g sušeného droždia

Na náplň:

100 g mozzarelly

50 g cherry paradajok

100 g prepeličích vajec

5 g oregana

100 g salámy

Postup:

Do misky s vodou pridáme cukor, droždie a metličkou vymiešame.

Potom pridáme múku, soľ, olej, rukami zamiešame.

Vymiesime cesto.

 

 

Cesto v miske prekryjeme utierkou a necháme hodinu kysnúť.

Potom cesto vyberieme na stôl a rozvaľkáme.

 

 

Rozvaľkané cesto preložíme na papier na pečenie a položíme na neho pokrievku z panvice.

Do okraja, ktorý pretŕča urobíme nožom zárezy, pokrievku odstránime a narezané konce cez seba preložíme (viď cesto).

 

 

Cesto s papierom preložíme na plech.

Pomocou vidličky napicháme do stredu dierky.

Do stredu cesta naukladáme nastrúhaný syr, salám, uvarené vajcia, paradajky a okraje potrieme vajíčkom.

 

 

Nakoniec vrch posypeme oreganom, plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.

Po upečení necháme dobrotu vychladnúť a môžeme servírovať.

Bonus:

Potrebujeme:

250 ml vody

10 g sušeného droždia

1 ČL kryštálového cukru

500 g hladkej múky

25 ml rastlinného oleja

1 ČL soli

50 g paradajkovej omáčky

150 g mozzarelly

150 g salámy

1/2 červenej papriky

10 g petržlenovej vňate

1 ČL soli

1/2 ČL oregana

1/2 ČL mletého čierneho korenia

20 g sezamových semiačok

Postup:

Do misky s teplou vodou pridáme droždie, cukor.

Metličkou poriadne premiešame.

Do ďalšej misky pridáme múku, olej, soľ.

Nalejeme kvások.

 

 

Zmes poriadne zamiešame, vymiesime rukami cesto.

Prekryjeme fóliou.

Necháme 30 minút kvasiť.

Na papier na pečenie nalejeme olej, položíme cesto.

Rukami ho roztiahneme.

 

 

Potom na polovicu cesta nanesieme pretlak.

Naukladáme plátky mozzarelly, salámy a papriky.

Ďalej posypeme petržlenovou vňaťou, soľou, korením a oreganom.

 

 

Cesto na koncoch zahneme, zrolujeme a nožíkom spravíme zárezy.

Nakoniec cesto aj s papierom na pečenie preložíme na plech, posypeme sezamom.

Dáme piecť do predhriatej rúry na 25 minút pri teplote 175°C.

 

 

Chrumkavú plnenú delikatesu môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes