Vynikajúci recept na tradičné Talianske Tiramisu, podľa originálneho receptu.
Prekavapí vás, aké to jednoduché a neskutočne chutné.
Potrebujeme:
500 g Mascarpone
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
40 ks piškóty cukrárske podlhovasté
2 PL (taliansky likér) amaretto
2 šálky (uvarená) káva
5 PL cukor kryštálový
5 ks vajcia
Na ozdobu:
kakao
Potrebujeme:
Oddeľte bielky od žĺtkov.
Postupujte opatrne, pretože aj najmenší kúsok žĺtka môže zapríčiniť, že sa vám bielky nevyšľahajú správne.
Najskôr vyšľáme žĺtky s cukrom tak, aby sa cukor úplne rozpustil a vznikol pevný krém.
Do krému vmiešáme mascarpone.
Mascarone vyberieme z chladničky o 30 minút skôr, ako ho použijete na prípravu dezertu.
Bielky vyšľaháme do tuhého snehu a zľahka ho zapracujte do zmesi.
Vychladenú kávu s amarettom vlejte do misky.
Rýchlo v nej namáčame cukrárske piškóty.
Polovicu piškót poukladáme na dno zapekacej nádoby.
Na ne rozprestrieme vrstvu z polovice mascarponového krému.
Opäť pokryjeme vrstvou máčaných piškót.
Posledná vrstva je krémová.
Tiramisu uložíme aspoň na 3 hodiny (ideálne na 12 hodín) do chladničky.
Pred servírovaním jemne posypte kakaom.
Dôležitý Tip:
Vajíčka a kávu majte v izbovej teplote, aby piškóty a aj celý dezert vydržali pevné.