Vynikajúci recept na pagáčiky s kyslou smotanou a taveným syrom.
Pagáčiky sú jemné a neskutočne dobré – tajomstvo je práve v tom výnimočnom ceste.
Tieto pagáčiky sú vynikajúce ako pohostenie pre návštevu, alebo len-tak k vínečku.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
600 g polohrubá múka
250 g Hera
2 ks vajce
1 lyžica soľ
1 kocka droždie
100 ml mlieko
200 g kyslá smotana
8 trojuholníkov tavený syr (ja som dala karičku)
na potretie:
vajce
na posypanie:
sezamové semienka
rasca
hrubozrrná soľ
Postup:
Najskôr si pripravíme kvások.
V troche vlažného mlieka rozpustíme kocku droždia.
Necháme stáť pri izbovej teplote.
Vznikne kvások, ako pri klasickom kysnutom ceste.
Kvások pridáme do misy.
Zmiešame so všetkými prísadami na cesto.
Vypracujeme hladké cesto.
Necháme hodinu kysnúť.
Po hodine rozvaľkáme na hrúbku cca 1 cm, preložíme zo strán do stredu.
Necháme odpočívať 20 minút.
Potom znova rozvaľkáme na hrúbku 1 cm.
A vykrojíme pagáče, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech.
Potrieme vajíčkom a posypeme sezamom.
Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 20 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)