V zime dávame väčšinou prednosť sýtym výdatným jedlám a na jedálničku by nemala chýbať ani kyslá kapusta.
Tento recept z portálu popoisty spája všetko, čo dobrý recept potrebuje a preto ho určite vyskúšajte!
Potrebujeme:
1 kg bravčového mäsa
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
500 g kyslej kapusty
500 g zemiakov
3 cibule
100 g slaniny
100 g koreňového zeleru
200 g mrkvy
100 g petržlenu
1 strúčik cesnaku
bobkový list
40 g prosa
bobkový list
soľ
petržlenovú vňať
Postup:
Mäso si najskôr umyjeme.
Potom ho vložíme do veľkého hrnca s vodou.
Varíme na silnom plameni, kým voda nezovrie.
Potom oheň znížime a vložíme celú cibuľu, aj mrkvu.
Takto varíme pod pokrievkou asi 1 hodinu.
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho z vývaru.
Ostatnú zeleninu si nakrájame na menšie kúsky.
Všetko spolu krátko osmažíme na panvici s bravčovou masťou, kým nezmäkne.
Kyslú kapustu si scedíme a podusíme na miernom ohni.
Slaninku si nakrájame nadrobno.
Zľahka opečieme, pridáme kyslú kapustu.
Potom postupne podlejeme asi polovicou vývaru.
Medzitým si v mixéri rozmixujeme strúčik cesnaku s nasekanou petržlenovou vňaťou a s uvarenou cibuľou.
Zemiaky si očistíme, nakrájame na kocky a zalejeme zvyšným vývarom.
Uvaríme do mäkka.
Pridáme proso, kapustu, pokrájanú mrkvu, opečenú zeleninu a rozmixovanú zmes.
Asi 1 – 2 minúty pred koncom vložíme do kapusty nakrájané uvarené mäso.
Pridáme bobkový list a dochutíme soľou a koreninami.
Odstavíme zo sporáka.
Necháme asi pol hodiny stáť prikryté pokrievkou.
Takto pripravenú kapustu servírujeme s lyžicou smotany, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou s čerstvým chlebom.
Dobrú chuť!