Blížiaca sa Veľká noc núti mnohých rozmýšľať nad tým, čo pripravia na slávnostný stôl.
V tomto článku sa dozviete originálny recept na kurací aspik v tvare vajíčok.
Skvelá pochúťka nielen pre toto sviatočné obdobie.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto receptu z portálu smakosze.
Kuracie želé v tvare vajíčok nielenže efektne vyzerá, ale aj skvele chutí.
Toto jedlo nadchne nielen rodinu, ale aj hostí.
Potrebujeme:
10 vyfúknutých vajec
koreňovú zeleninu
3 kuracie stehná
40 g želatíny
100 g mrazeného hrášku
2 vajíčka uvarené natvrdo
2 litre vody
soľ
čierne korenie
3 bobkové listy
5 zrniečok nového korenia
Voliteľné:
Kukurica
Hrášok
Nakrájaná šunka
Postup:
Začnite tým, že vaječné škrupiny dôkladne umyjete.
A následne oparíte vriacou vodou a osušíte.
Kuracie stehná vložíme do hrnca, zalejte studenou vodou a varíme do mäkka.
Počas varenia priebežne odstránime penu, ktorá sa vytvorí na vrchu.
Do vývaru vložíme očistenú a umytú koreňovú zeleninu spolu s bobkovým listom a novým korením.
Keď je mäso mäkké, vývar precedíme cez sitko, pridáme k nemu želatínu a premiešame.
Mäso oddelíme od kostí.
Otvory na vyfúknutých vaječných škrupinách zväčšíme tak, aby sa cez ne dali naplniť kúskami kuracieho mäsa.
Najskôr do škrupín vložíme trochu hrášku, potom mäso.
Nakoniec zalejeme vývarom.
Necháme vychladnúť.
Po stuhnutí úplne odstránime vaječné škrupiny a podávame dobre vychladené.
Dobrú chuť!