Odkedy mám tento recept, domáci chlieb pečiem každý deň: Je to také jednoduché a chlebík chutí ako z pekárne!

[mashshare]

Dnes vám prinášame recept na americký chlieb, ktorý má striedku ako vatička a voňavú chrumkavú kôrku. 

Rozvonia celý dom a chutí ako z pekárne.

Jednoduchý recept, ktorý sa oplatí vyskúšať.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Takýto chlebík podľa receptu z youtube kanála Schnell Lecker Kochen zmizne zo stola raz dva!

Potrebujeme:

550 g chlebovej múky

6 g sušeného droždia

1,5 ČL soli

370 ml teplej vody

olivový olej

Postup:

 

 

Ako prvé si múku preosejeme do väčšej misy.

Pridáme sušené droždie. 

Následne nasypeme 1,5 lyžičky soli.

 

 

Dobre premiešame.

Zalejeme teplou vodou.

Vymiesime kompaktné cesto.

Cesto najskôr miešame varechou a potom miesime rukou.

 

 

Misu, aj cesto, si pomastíme olivovým olejom. 

Prikryjeme potravinárskou fóliou.

Necháme 1 hodinu kysnúť na teplom mieste. 

Po uplynutí tejto doby cesto natiahnutím prekladáme smerom do stredu.

Vyformujeme, znovu prikryjeme potravinárskou fóliou.

Necháme kysnúť ešte 20 minút. 

Cesto tým istým spôsobom znova natiahneme a vyformujeme, potom znovu prikryjeme potravinárskou fóliou.

Necháme kysnúť ďalších 15 minút. 

Po uplynutí tejto doby si posypeme pracovnú dosku múkou, preložíme na ňu cesto.

Prekrojíme ho na dve časti. 

 

 

Cesto preložíme podľa návodu na videu a vyformujeme dva bochníky.

Tie uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie a posypaný múkou, pričom ich ešte prikryjeme bavlnenou utierkou.

Necháme 30 minút podkysnúť. 

Potom oba bochníky na plechu zvrchu posypeme preosiatou múkou.

Vložíme do rúry spolu s misou, do ktorej sme naliali vodu. 

 

 

Pečieme pri teplote 240 °C asi 30 – 35 minút. 

Hotovo!

Úžasný chlieb je na svete.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes