Túto výdatnú pochúťku môžete servírovať ako samostatné hlavné jedlo, ale môže slúžiť aj ako chutná príloha.
Príprava je veľmi jednoduchá a chuť výborná.
Kombinácia karfiolu a syra je naozaj delikátna!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vyskúšajte tento recept z portálu sobors a presvedčte sa sami!
Potrebujeme:
1 hlávku karfiolu
3,5 dl smotany na varenie
soľ
čierne mleté korenie
300 g údeného tvrdého syra
1 ČL kajenského korenia
Čas prípravy: 45 minút
Čas pečenia: 30 minút
Postup:
Karfiol rozdelíme na ružičky.
Potom ho uvaríme vo veľkom množstve vody do mäkka.
Dobre uvarený je vtedy, keď doňho ľahko zapichnete vidličku – dávajte však pozor na to, aby ste ho nerozvarili.
Ružičky karfiolu vložíme do žiaruvzdornej misy.
Premiešame s koreninami.
Zalejeme smotanou na varenie.
Nakoniec zasypeme strúhaným syrom.
Karfiol pečieme v predhriatej rúre.
Teplota pečenia je 180 °C a čas asi 20 – 35 minút.
Sledujeme a pečieme, kým nezíska peknú zlatohnedú farbu.
Hotovo.
Rýchla a chutná večera je na stole.
Rada:
Ak je to potrebné, karfiol si môžete uvariť do mäkka už deň vopred.
V deň servírovania ho už len dáte zapiecť podľa receptu vyššie.
Dobrú chuť!