Pôst nemusí byť nevyhnutne gastronomický nudný a ak poznáte tie správne recepty, môžete sa najesť naozaj chutne.
Dôkazom je aj toto voňavé a lahodné pôstne jedlo z húb.
Vyskúšajte a určite si ho zamilujete!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto jednoduchého receptu z portálu iladies a budete sa tešiť na čas obeda.
Potrebujeme:
500 g húb
2 cibule
1 PL hladkej múky
1 PL kečupu
3 PL rastlinného oleja
soľ
cesnak
čierne mleté korenie
Postup:
Huby umyjeme.
Uvaríme v hrnci s vodou a štipkou soli.
Potom ich scedíme a keď trochu vychladnú.
Pokrájame ich na menšie kúsky.
Cibuľu si očistíme, umyjeme a nakrájame.
Na panvicu si dáme olej.
Sporák zapneme na mierny ohrev.
Keď sa olej zahreje.
Pridáme huby a cibuľu.
Všetko spolu premiešame.
Za pravidelného miešania opečieme na strednom ohni.
Pridáme prelisovaný cesnak, korenie, premiešame.
Podusíme 10 minút.
Poprášime múkou, pridáme kečup a prípadne trochu vody.
Dochutíme soľou a korením, prípadne bylinkami podľa chuti.
Osmažíme ešte niekoľko minút a môžeme servírovať.
Kombinujte napríklad so zemiakovou kašou alebo zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť!