Pripravte si doma fantastický chlieb v tvare pizze s plnenými okrajmi.
Je nesmierne dobrý a my doma sa ho nevieme nabažiť.
Úžasný domáci plnený chlieb podľa receptu z youtube kanála Einfache Rezepte.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
400 g hladkej múky
100 ml vody
100 ml mlieka
2 PL hladkej múky
1 ČL kryštálového cukru
1 ČL soli
20 g čerstvého droždia
1 bielok
1 žĺtok
3 PL olivového oleja
1 cibuľu
1 červenú papriku
konzervované feferónky
3 PL konzervovanej kukurice
soľ
mleté čierne korenie
mozzarellu
čierne olivy
paradajkovú omáčku
sezamové semienka
Postup:
Do misky nadrobíme droždie, pridáme teplú vodu, teplé mlieko, múku, cukor.
Metličkou všetko premiešame.
Misku prekryjeme utierkou.
Necháme 10 minút kysnúť.
Kvások prelejeme do väčšej misy, pridáme bielok, soľ, olej, múku.
Vymiesime hladké cesto.
Misu s cestom prekryjeme utierkou.
Necháme 30 minút na teplom mieste.
Do čistej misky pridáme na kocky nakrájanú cibuľu, papriku, konzervované feferónky, kukuricu, soľ, čierne korenie.
Všetko spolu premiešame.
Cesto vyložíme na pomúčenú podložku.
Rozdelíme ho na 8 kusov.
Cesto zrolujeme do guliek a poukladáme ho vedľa seba.
Cesto rozvaľkáme valčekom, kraj posypeme strúhanou mozzarellou.
Smerom do stredu zrolujeme.
Cesto poukladáme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie.
Stred cesta potrieme paradajkovou omáčkou, potom pridáme zeleninovú zmes, olivu do stredu, posypeme mozzarellou.
Nakoniec potrieme žĺtkom.
Nakoniec okraje posypeme sezamovými semienkami.
Sáme piecť na 20 minút pri teplote 180°C.
Chrumkavú pizzu necháme vychladnúť a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: