Tento koláčik mi poslala sestra cez sociálnu sieť a hneď som vedela, že ho musím skúsiť.
Teraz ho pripravujem skoro každý týždeň a všetkým veľmi chutí.
Určite odporúčam každému vyskúšať tento recept.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Poznámka:
Na meranie surovín som používala klasický hrnček s objemom 250 ml.
Potrebujeme:
Cesto:
5 vajec
1 hrnček granko
1 hrnček hladká múka
1 balíček vanilkový cukor
1 balíček prášok do pečiva
1/2 hrnček olej
Krém:
250-300 g Mascarpone (ak nemáte, môžete nahradiť jemným tvarohom)
200 ml 33% smotana na šľahanie
Poleva:
Smotana na šľahanie
Horká alebo várová čokoláda
marhuľový džem
instantná káva
Postup:
Najskôr si vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny.
Pridáme olej a chvíľku premiešame.
Pridáme granko a miešame kým sa úplne nerozpustí.
Nakoniec do cesta pridáme hladkú múku a prášok do pečiva.
Už len zľahka premiešame vareškou.
Pripravené cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov približne na 20 -25 minút (treba sledovať, každá rúra pečie inak).
Upečený koláč polejeme pripravenou instantnou kávou a potrieme džemom.
Ja som dávala náš domáci marhuľový, ale používam aj višňový.
Je lepšie zvoliť menej sladký džem.
Koláčik necháme vychladnúť.
Zatiaľ si vymiešame v miske mascarpone a smotanu na šľahanie (200ml).
Nemiešame dlho, aby sa krém nezrazil.
Nemusíte pridávať žiadny cukor, korpus je dosť sladký.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a postupne pridávame smotanu na šľahanie (približne 100ml).
Na vychladnutý korpus rozotrieme mascarpone a všetko prelejeme rozpustenou čokoládou. H