Tento koláčik pobláznil celú našu rodinu – vyzerá fantasticky a chutí ešte omnoho lepšie.
Ak sa chystáte pripraviť víkendovú maškrtu pre celú rodinu aj pre vašich hostí, toto je naozaj luxusná pochúťka!
Potrebujeme ( do malého plechu/tortovej formy) – na väčší odporúčam zdvojnásobiť dávku):
100 g tmavá čokoláda
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
120 g maslo
150 g Kr. cukor
4 ks vajcia
150 g polohrubá múka
1 bal. prášok do pečiva
300 g jemný tvaroh
1 bal. vanilkový cukor
Scedené čerešne (višne) alebo mrazené
štipka soľ
cukor podľa chuti
Postup:
Čokoládu nalámeme na kúsky.
Pridáme maslo a vo vodnom kúpeli spojíme.
2 vajíčka spolu s 50 g cukru vymiešame mixérom do peny.
Pridáme štipku soli a vanilkový cukor.
Nakoniec pridáme čokoládovú hmotu, múku, zmiešanú s práškom do pečiva a spojíme.
Pripravené cesto – väčšiu polovicu navrstvíme na plech, ktorý sme vymazali maslom (alebo vystlali papierom).
Zarovnáme.
Tvaroh vymiešame s 2 vajíčkami a zvyšným cukrom do krémovej hmoty.
Navrstvíme na čokoládové cesto.
Na tvarohovú vrstvu uložíme čerešňu.
Teraz nalejeme zvyšok cesta.
Pomocou špáradla môžeme sčasti premiešať cesto s krémom, čím vznikne mramorový vzor na povrchu.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 30 minút – treba sledovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)