Pripravte si doma neodolateľný krémovo-piškótový dezert bez pečenia.
Sladkú delikatesu pripravíte bezbolestne a za chvíľu, vaši blízki vám budú určite vďační.
Výnimočný a jednoduchý recept z youtube kanála Cookrate – Cakes na famózny krémovo-piškótový dezert.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
300 g dlhých piškót
300 ml mlieka
30 g kakaa
Na krém:
2 vajcia
175 g kryštálového cukru
125 g hladkej múky
8 ml vanilkovej esencie
500 ml mlieka
200 g masla
100 g bielej čokolády
250 ml smotany na šľahanie
Postup:
Do rajnice s mliekom pridáme kakao, metličkou premiešame a dáme variť.
Zmes prelejeme do misky, namočíme v nej piškóty.
Poukladáme ich do formy vystlanej fóliou (na spodok a po stranách).
Do hrnca s mliekom pridáme vanilkovú esenciu, cukor, vajcia.
Metličkou všetko premiešame.
Potom do misky pridáme múku a zamiešame.
Zmes počas varenia vymiešame na hustejší krém.
Pridáme nalámanú čokoládu a miešame, kým sa neroztopí.
Krém necháme vychladnúť na izbovú teplotu, potom do neho pridáme zmäknuté maslo.
Mixérom rozšľaháme.
Krém nalejeme do formy na úroveň bočných piškót.
Vložíme na 1 hodinu do chladničky.
Potom pridáme na vrchnú vrstvu namočené piškóty.
Prekryjeme fóliou a opäť vložíme na hodinu do chladničky.
Po vychladnutí potrieme celý dezert šľahačkou, vrch posypeme podľa vlastnej chuti a môžeme servírovať.
Bonus:
Potrebujeme:
150 ml kávy
200 g dlhých piškót
250 ml smotany na šľahanie (33%)
300 ml mlieka
100 g práškového cukru
10 g vanilkového cukru
2 balenia práškového pudingu s vanilkovou príchuťou
Na posyp:
kakao
Postup:
Do misky s kávou ponamáčame piškóty a poukladáme ich na dno formy.
Do väčšej misky pridáme smotanu, mlieko, cukor, vanilkový cukor, puding v prášku.
Všetko spolu rozšľaháme na krém.
Krém nalejeme na piškóty vo forme, rovnomerne rozotrieme a zarovnáme.
Nakoniec posypeme kakaom a dáme vychladnúť na 2 hodiny do chladničky.
Lahodný krémový dezert môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: