Vynikajúci obed, ktorý viete pripraviť z pár prísad a hlavne nezaberie veľa času a chutí naozaj výborne.
Ľahké, rýchle a vynikajúce jedlo ideálne na letný obed s rodinou.
Recept sme pre vás našli na dans la cuisine de sou.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
olivový olej
Cibuľa
4 zemiaky
paradajka
3 kuracie filety
2 vajcia
200 ml smotany na varenie
strúhaná mozzarella
soľ
korenie
kari
provensálske bylinky
Postup:
Cibuľu očistíme a nakrájame.
Rovnako si očistíme a nakrájame zemiaky na plátky.
Misu vymastíme olejom.
Do misky uložíme cibuľu a zemiaky.
Kuracie mäso si umyjeme, osušíme.
Nakrájame nadrobno.
Ochutíme soľou a koreninami.
Uložíme na vrstvu zemiakov.
V miske zmiešame smotanu s vajíčkami, soľou a koreninami.
Nalejeme na mäso.
Misu prikryjeme navlhčeným papierom na pečenie, alobalom.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 30 minút.
Potom odkryjeme, posypeme strúhaným syrom, uložíme plátky paradajky.
Necháme ešte 10 minút zapiecť.
Podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: