Vynikajúci recept na veľmi chutnú bábovku, ktorú viete rýchlo pripraviť a chuťovo pripomína obľúbený dezert Tiramisu.
Ak aj vy obľubujete recepty s lahodnou vôňou kávy, tento určite skúste.
Tiramisu bábovka je ideálna ku kávičke alebo šálke dobrého čaju.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
3 ks vajce
200 g kryštálový cukor
280 g hladká múka
200 ml smotana na šľahanie
1 bal. prášok do pečiva
50 ml olej
20 g kakao
2 lyžičky (rozpustiť v troche vody) nescafé
podľa chuti rum
Na ozdobu:
Čokoládová poleva
Na posypanie:
Kakao
Práškový cukor
Postup:
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny.
Pridáme smotanu na šľahanie (vylejeme).
Hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva a olej.
Väčšiu polovicu cesta vylejeme do maslom vymastenej a strúhankou vysypanej formy na pečenie.
Ak chcete, namiesto strúhanky môžete použiť kokosovú múčku.
Do druhej polovice cesta pridáme kávu rozpustenú v troche vody a rum.
Premiešame a nalejeme na svetlé cesto.
Môžeme v tmavom ceste vzor pomocou špáradla.
Teraz zalejeme zvyškom svetlého cesta.
Bábovku pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov po dobu asi 40 minút.
Sledujeme a kontrolujeme špajdlou.
Ak je špajdla suchá, bábovka je hotová, ak je mokrá, bábovku pečieme ďalej.
Po upečení vrch posypeme kakaom alebo práškovým cukrom.
Prípadne môžeme preliať čokoládovou polevou.
Tú pripravíme jednoducho rozpusteným čokolády s trochou tuku.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)