Tento chlieb vás zaujme svojou neobyčajnou prípravou, skvelým cestom a úžasnou chuťou.
Vynikajúci chlieb z panvice, ktorý vás prekvapí svojou lahodnou chuťou.
Fantastický turecký chlieb pripravený podľa receptu z youtube.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na kvások:
15 g čerstvého droždia
2 PL hladkej múky
150 ml mlieka
150 ml vody
1/2 PL kryštálového cukru
Na cesto:
420 g hladkej múky
1/2 ČL soli
maslo
petržlenovú vňať
Postup:
Do misky nadrobíme droždie, pridáme vodu, mlieko, múku, cukor.
Metličkou vymiešame, prekryjeme utierkou.
Necháme 10 minút kysnúť.
Nakysnutú zmes vylejeme do hlbšej misky, pridáme múku, soľ a vymiesime hladké cesto.
Potom cesto v miske prekryjeme utierkou.
Necháme odstáť 30 minút na teplom mieste.
Na pomúčenú podložku položíme cesto, ohneme ho zo všetkých strán dovnútra.
Nakrájame na 6 častí a vytvarujeme do guľky.
Cesto poukladáme vedľa seba, prekryjeme utierkou.
Necháme ho odstáť 10 minút.
Potom ho rozvaľkáme do tvaru menšej placky a uložíme vedľa seba na papier na pečenie.
Cesto opečieme z oboch strán dozlatista na suchej panvici.
V malom hrnci roztopíme maslo a za tepla ho nalejeme do misky.
Ďalej do misky pridáme nakrájanú petržlenovú vňať.
Metličkou premiešame.
Zmesou potrieme chleby.
Jemný chutný chlieb môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: