Vynikajúci recept na delikátne kuracie prisia pripravené na hubách a masle.
Ideálne na rýchly obed aj slávnostnú večeru.
Zaručene si pochutnáte.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ako prílohu odporúčame opekané zemiaky, kašu, alebo ryžu.
Potrebujeme:
2 ks kuracie prsia
250 g šampiňóny
1 ks cibuľa
300 ml suché biele víno
150 g čerstvé maslo
podľa chuti:
čierne korenie
soľ
príloha:
opekané alebo varené zemiaky
ryža
zemiaková kaša
Postup:
Kuracie prsia po umytí riadne osušíme, odstránime prípadné kosti či blanky.
Panvicu si portieme trochou masla alebo olivovým olejom.
Kuracie prsia sprudka orestujeme z oboch strán.
Z každej strany restujeme cca 5 minút. V tejto fáze ešte mäsko nesolíme.
V kastróliku si prepustíme takmer celé množstvo masla (trochu masla si necháme na záver).
Cibuľu nakrájame na veľmi drobno a vhodíme do rozpusteného masla.
Restujeme do sklovata.
Šampiňóny olúpeme a nakrájame na veľmi tenké plátky.
Ak sú veľké, prepolíme ich.
Šampiňóny pridáme k cibuli a spolu orestujeme.
Pridáme mäso, teraz osolíme, okoreníme a pridáme víno.
Bez pokrievky necháme víno odpariť zhruba do polovice pôvodného množstva.
Prikryjeme pokrievkou a dusíme cca 20-30 minút.
Ku koncu pridáme oriešok masla a stiahneme z platničky.
Ako príloha sa hodia zemiaky, ryža, prípadne šalát.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)