Neverili by ste, aké skvelé občerstvenie sa dá vytvoriť z obyčajných vajec.
Nechajte sa inšpirovať týmito nápadmi a prekvapte svojich hostí netradičnými pochúťkami.
Je to všetko veľmi jednoduché a výsledok je fantastický!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vyskúšajte napríklad túto vajíčkovú kapsičku podľa videa z youtube kanála Syn na úteku alebo niektorú z ďalších vajíčkových inšpirácií.
Plnená vajíčková kapsička
Potrebujeme:
Na 3 porcie
7 vajec
6 vajec na volské oká
6 listov šalátu
1 paradajku
6 plátkov syra
6 plátkov šunky
kečup
majonézu
Náplň:
Listový šalát
Paradajka
Paprika
Šunka
Syr
Postup:
Do misy si rozbijeme vajcia.
Dobre vyšľaháme vidličkou alebo metličkou.
Paradajku si umyjeme a nakrájame na kolieska.
Zo 6 vajec si pripravíme volské oko.
Keď máme toto všetko pripravené, urobíme nasledovnú vec.
Na panvicu si nalejeme väčšie množstvo oleja.
Rozhorúčime.
Potom doňho ponoríme kovovú kuchynskú naberačku (alebo špachtľu).
Asi po 30 sekundách alebo 1 minúte namočte rozhorúčenú naberačku do vyšľahaných vajec, ktoré ste si predtým pripravili.
Následne špachtľu pokrytú vajíčkami vráťte na chvíľočku do rozhorúčeného oleja.
Opatrne otáčajte.
Postupujte tak, aby sa vajíčko úplne opieklo.
Vďaka tomuto postupu vytvoríte vajíčkovú kapsičku.
Tú môžete naplniť šalátovým listom, kolieskom paradajky, plátkom syra, plátkom šunky.
Potom už len stačí pokvapkať kečupom.
Celý postup môžete názorne vidieť na videu nižžšie:
Dobrú chuť!
Ďalšie triky s vajíčkami
Pripravte si aj ďalšie vajíčkové kreácie, ktoré nadchnú vašich hostí!
Vajíčkové toasty
Zoberte si krajce toastového chleba, vyrežte striedku a chlieb položte na vymastenú panvicu.
Do stredu rozklepnite vajíčko, môžete pridať aj ďalšie suroviny podľa chuti a nezabudnite osoliť a okoreniť obľúbeným korením.
Vajíčková roláda
Efektné občerstvenie vytvoríte aj pomocou vajíčkovej rolády. Stačí si vyšľahať vajíčka, zmiešať napríklad s nadrobno pokrájanou šunkou, kúskami syra, nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou alebo mladým špenátom a malými kúskami paradajky.
Osolíme, okoreníme, zmes vylejeme na panvicu a opečieme z oboch strán. Môžeme prípadne naplniť ľubovoľnou plnkou alebo len tak zrolujeme, nakrájame a podávame.
Dobrú chuť!