Úchvatné fašiangové šišky z tvarohového cesta: Ľahučké zvnútra, krehké zvonka!

[mashshare]

Úžasné kysnuté šišky so skvelou tvarohovou chuťou. 

Sú veľmi jednoduché na prípravu, takže ich zvládne každý.

Fašiangové obdobie je obdobie šišiek, tak vyskúšajte tento skvelý recept!

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Tieto šišky podľa receptu z youtube kanála Cesminazjemné, nadýchané a krehké.

Potrebujeme:

400 g hladkej múky

200 g polohrubej múky

250 g jemného tvarohu

2,5 dl mlieka

2 dl kryštálového cukru

1 vajce

50 g zmäknutého masla

30 g čerstvého droždia

2 PL šťavy z citróna

1 vanilkový cukor

1/2 ČL soli

Postup:

Do misy si nasypeme obe múky, cukor, vanilkový cukor, soľ a premiešame. 

 

 

Pridáme tvaroh, zmäknuté maslo, vajce, citrónovú šťavu.

Všetko dobre premiešame.

Pridáme aj kvások pripravený z droždia, ktoré sme dobre rozmiešali v 2 dl teplého mlieka. 

 

 

Podľa toho, koľko múka pije, bude možno potrebné ešte pridať 1/2 dl mlieka. 

 

 

Rukou vypracujeme cesto, ktoré sa spočiatku lepí.

Posypeme ho trochou múky, zapracujeme a postupne sa začne odliepať od stien misy. 

Vložíme ho do misy, posypeme jemne múkou.

Prikryjeme bavlnenou utierkou a necháme kysnúť 1 hodinu. 

 

 

Vykysnuté cesto si preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.

Vyvaľkáme na hrúbku 1 cm (alebo ešte trošku hrubšie).

 

 

Pomocou pohára vykrajujeme z cesta kolieska.

Tie následne prikryjeme bavlnenou utierkou.

Necháme podkysnúť ešte 15 minút. 

Potom si na panvicu nalejeme väčšie množstvo oleja, rozhorúčime.

Šišky z oboch strán vysmážame dozlatista. 

 

 

Hotové šišky ukladáme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prípadnej mastnoty.

Sú veľmi jemné, zvonku krehké a majú lahodnú tvarohovú chuť. 

Nakoniec ich môžete poprášiť ešte práškovým cukrom alebo naplniť obľúbeným džemom.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes