Pripravte si doma úžasne jemné a neuveriteľne mäkké rezne podľa nášho receptu.
Odkedy som odhalila túto starú fintu mojej starej mamy, tak už rezne inak nepripravujem.
Mimoriadne chutný rezeň pripravený podľa receptu z youtube.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
bravčovú krkovičku
čierne korenie a soľ
hladkú múku
polohrubú múku
3 vajcia
strúhanku
500 g masti
maslo
Na šalát:
1 uhorku
1 dcl vody
ocot
kryštálový cukor
Na prílohu:
zemiaky
Postup:
Krkovičku nakrájame na hrubšie plátky.
Uložíme vedľa seba na tvrdej podložke.
Prekryjeme fóliou a poriadne vyklepeme z oboch strán.
Pomleté korenie aj so soľou nasypeme na mäso.
Rezeň obalíme z obidvoch strán v múke.
V tanieri rozšľaháme vajcia pomocou metličky.
Rezeň po múke namočíme v rozšľahaných vajíčkach z obidvoch strán.
A nakoniec obalíme rezeň v strúhanke.
Na panvici roztopíme masť, vložíme rezeň a smažíme pomaly z oboch strán.
Na dno hrnca poukladáme vedľa seba lyžičky.
Na ne uložíme rezeň.
Na rezeň pridáme plátok masla, počkáme kým sa neroztopí a položíme ďalší rezeň.
Takto urobíme so všetkými rezňami!
Potom hrniec prekryjeme pokrievkou.
Dáme do predhriatej rúry na 85°C na 15-20 minút.
Ošúpanú uhorku nastrúhame na hrubo do misky.
Pridáme vodu, korenie, soľ, cukor, ocot podľa chuti a dobre premiešame.
Rezeň servírujeme s uvarenými zemiakmi a uhorkovým šalátom.
Dobrú chuť!
Video návod: