Občerstvenie ako lusk a nepotrebujete ani mäso.
Tieto vynikajúce vysmážané fašírky si okamžite zamilujete, hoci recept je trochu netradičný.
Neuveríte, že základ tvorí ryža a vajíčka.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto receptu z youtube a určite ich ochutnajte!
Musím povedať, že prvýkrát som tento recept robila ako núdzové riešenie večere, ale môj muž, ktorý ryžu skutočne nemusí vyhlásil, že lepšiu za 30 rokov nejedol.
Je to jediný ryžový recept, ktorý si za tie roky vyslovene zamiloval.
Potrebujeme:
200 g ryže
3 vajcia
1/2 ČL soli
1 ČL kryštálového cukru
200 ml vody
200 ml mlieka
strúhanku
rastlinný olej
Postup:
Na tento recept môžete použiť aj uvarenú ryžu z obeda, alebo si ju takto uvariť:
Prepláchnutú ryžu si vložíme do hrnca.
Pridáme soľ, cukor a zmes mlieka a vody.
Ryžu uvaríme do mäkka a necháme ju úplne vychladnúť.
Potom k nej primiešame 3 vajcia.
Ponorným mixérom spolu rozmixujeme.
Ruky si mierne navlhčíme vodou.
Zo vzniknutej hmoty tvarujeme stredne hrubé fašírky.
Z tohto množstva ich získame asi 15.
Obalíme ich v strúhanke.
Opekáme z oboch strán dozlatista na rozpálenom oleji.
Poukladáme ich na papierové utierky, aby sme ich zbavili mastnoty.
Podávame s obľúbenou omáčkou.
Je to skutočne vynikajúca chuťovka.
Dobrú chuť!