Pečiete kuracie stehienka len v rúre? Skúste toto vylepšenie na panvici a bud oveľa chrumkavejšie a lahodnejšie. Celý obed pripravíte rýchlo a jednoducho.
Pripravte si doma kráľovský obed, po ktorom sa budete týždeň zalizovať.
V hlavnej roli: zapekané kuracie stehná, vo vedľajších (ale nemenej dôležitých) roliach: lahodná zelenina a bombastický šalát.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Výnimočný recept z youtube na kuracie stehná so zeleninou.
Potrebujeme:
5 kuracích stehien
1 PL oregana
soľ
mleté čierne korenie
4-5 zemiakov
12 baby mrkiev
2 PL olivového oleja
1 PL masla
1 cibuľu
4 strúčiky cesnaku
petržlenovú vňať
Na omáčku:
2 PL citrónovej šťavy
90 ml medu
100 ml sladkej chilli omáčky
3 PL sójovej omáčky
3/4 PL dijonskej horčice
Na šalát:
1 uhorku
100 g šalátu
125 g mozzarelly
1 avokádo
200 g cherry paradajok
šťavu z 1/3 citróna
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
Postup:
Kuracie stehná položíme na podložku, posypeme oreganom a čiernym korením.
Korenie s bylinkami dobre votrieme do mäsa a necháme 10 minút marinovať.
Zemiaky ošúpeme, mrkvu nakrájame na polovicu a dáme ju do misky.
Na panvicu nalejeme olej, pridáme maslo a krúžime ním po celej ploche, kým sa úplne neroztopí.
Kuracie stehná pečieme 3-6 minút na panvici na prudkom ohni dozlatista z oboch strán. Cibuľu a zemiaky nakrájame na kocky.
Stehná vyberieme z panvice, pridáme cibuľu, ktorú smažíme 2-3 minúty na strednom/vysokom ohni.
Potom pridáme zemiaky, mrkvu, soľ a všetko spolu smažíme 8 minút na strednom/vysokom ohni (miešame každé 2 minúty).
Strúčiky cesnaku roztlačíme, nožíkom nakrájame a nasekáme na malé kúsky. To isté spravíme aj s petržlenovou vňaťou.
Z citróna vytlačíme šťavu a cez sitko ju precedíme do malej misky.
Teraz si pripravíme omáčku.
Na ďalšiu panvicu nalejeme med, pridáme chilli omáčku, horčicu, všetko spolu zmiešame a metličkou miešame každé 2 minúty. Omáčku privedieme do varu a varíme ďalšie 2 minúty.
Na panvicu so zemiakmi a mrkvou pridáme nakrájanú cibuľu s vňaťou, premiešame a povaríme 2 minúty.
Potom pridáme kuracie stehná, dôkladne zalejeme omáčkou a dáme už len zapiecť do predhriatej rúry pri teplote 200°C na 25-35 minút (horný/dolný ohrev).
Kým sa nám upečie zelenina s mäso, tak si pripravíme šalát. Nakrájame uhorku, šalát, mozzarellu ( odporúčame pridať aj bazalku) a pridáme do misy.
Vykôstkujeme avokádo, dužinu aj s nakrájanými paradajkami taktiež vložíme do misy.
Šalát zalejeme citrónovou šťavou, pridáme soľ, čierne korenie, olej a vareškami premiešame.
Do hneda upečené kuracie mäsko so zemiakmi a chutným šalátom môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete tu: