Občas sú dni, keď sa mi nechce skutočne ani len pohnúť prstov a práve vtedy sa mi ako naschvál zvykne ohlásiť návšteva. V takýchto chvíľach je tento recept na vynikajúci dezert doslova neoceniteľný. Jeho príprava vám zaberie len pár minút a chutí lepšie ako mnohé pečené dezerty. Neváhajte a vyskúšajte ho tiež a zvyšný čas si užite podľa svojich predstáv.
Potrebujeme:
300 g maslových sušienok
300 g kyslej smotany
100 g cukru (kryštálový alebo krupicový)
8 g vanilkového cukru
50 g mletých orechov
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Kyslú smotanu zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom.
Tanier alebo misu, a na dno uložíme 9 sušienok. Na sušienky navrstvíme krém a takto porkačujeme vo vrstvení, kým neminieme všetky suroviny.
Krém by mal tvoriť poslednú vrstvu torty. Zvyšným krémom potrieme steny torty. Nakoniec posypeme vrch a steny torty orechmi.
Ak chcete vytvoriť vyššiu tortu, stačí jednoducho použiť viac sušienok a smotany.
Tortu vložíme na 3-4 hodiny do chladničky. Sušienky krásne zmäknú a torta získa tú správnu chuť a konzistenciu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk