Fantastické mäsko na prírodno.
Ja ho zvyknem robiť s hráškom, ale výborné je aj s hubami alebo kukuricou.
Ako prílohu podávame zemiakovú kašu s maslom.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
6 plátkov bravčové karé
2 ks cibuľa
trošku olej
soľ
korenie
sladká červená paprika
voda
hrášok (čerstvý alebo mrazený)
na zahustenie:
hladká múka
Na dochutenie:
1 lyžica horčice
1 lyžica paradajkového pretlaku
Na ozdobu:
Zelená cibuľka
Petržlenová vňať
Postup:
Mäso si nakrájame na plátky.
Plátky mäsa naklepeme.
Osolíme, okoreníme aj poprášime sladkou červenou paprikou.
Cibuľu nakrájame nadrobno.
Na oleji orestujeme cibuľu.
Keď je cibuľka orestovaná, sprudka na nej opečieme pripravené mäso.
Podlejeme vodou a podusíme do mäkka.
Pridáme hrášok a ešte povaríme.
Ak nemáte hrášok, môžete použiť napríklad mrazenú kukuricu, prípadne huby.
V šálke rozmiešame vodu s múkou (na jednu šálku vody dávam asi lyžicu múky).
Do hrnca prilievame cez sitko vodu s múkou, aby nám nevznikli hrčky.
Zahustíme podľa potreby.
Necháme dobre prevariť a nakoniec pridávam aj horčicu a pretlak – tiež zvyknem rozmiešať v troche vody.
Necháme všetko spolu provariť, prípadne ešte ochutíme a keď je mäso mäkké, môžeme vypnúť a podávame.
Ako príloha je jednoznačne najlepšia zemiaková kaša s maslom.
Ako alternatívu môžeme zvoliť aj cestoviny alebo ryžou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)