Pripravte si doma pochúťku z kondenzovaného mlieka, ktorej príprava vám zaberie len viac ako minútu.
Bleskový recept zo štyroch ingrediencií, ktorého výsledok ste rozhodne nečakali.
Výnimočný dezert z youtube z kondenzovaného mlieka a vlašských orechov.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Robila som ju aj minulý víkend a táto nepečená maškrta mala väčší úspech ako krémeš.
Potrebujeme:
90 g vlašských orechov
1 plechovka kondenzovaného mlieka (380 g)
80 g sušených čerešní (prípadne sušené ovocie podľa chuti)
80 g bielej čokolády
Postup:
Na panvicu vylejeme kondenzované mlieko.
Pridáme nalámanú čokoládu a na miernom ohni miešame.
V miešaní pokračujeme, kým sa čokoláda neroztopí.
Zmes smažíme, kým nám na panvici nezhustne.
Do menšej misky nasypeme vlašské orechy.
Pridáme sušené čerešne a zmes rukou zamiešame.
Orechovo-čerešňovú zmes nasypeme do čokoládovej zmesi.
Za smaženia na panvici miešame 3-4 minúty.
Zmes vylejeme na papier na pečenie a necháme trochu vychladnúť.
Potom hmotu zvinieme v papieri.
Dáme stuhnúť na 30 minút do chladničky.
Zmes položíme na tvrdú podložku, na ktorú sme dali papier na pečenie.
Vytvarujeme do tvaru rolky.
Necháme úplne vychladnúť.
Delikatesu nakrájame na pravidelné krúžky a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: