Tento recept na kuracie mäso je veľmi jednoduchý na prípravu a potrebujete len bežne dostupné suroviny.
Raz dva vyčarujete chutný obed, či večeru.
Ak pri príprave použijete údenú mletú červenú papriku, bude ešte lepšie a voňavejšie!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ak hľadáte niečo naozaj chutné, ale rýchle, oplatí sa vyskúšať tento recept z youtube.
Potrebujeme:
900 g vykostených kuracích stehien
40 g masla
1/3 ČL čierneho korenia
3/4 ČL soli
2 ČL údenej mletej červenej papriky
1 PL hladkej múky
300 ml smotany na varenie
200 ml vody
petržlenovú vňať podľa chuti
Na podávanie:
Varené zemiaky
Zemiaková kaša
Cestoviny
Ryža
Postup:
Kuracie stehná si nakrájame na menšie kúsky.
Na panvicu si nalejeme olej.
Pridáme trochu masla a necháme zohriať.
Na rozhorúčenú panvicu vložíme kúsky mäsa.
Restujeme z oboch strán 10 minút.
Osolíme, okoreníme, premiešame a posypeme údenou mletou paprikou.
Dobre premiešame.
Zaprášime hladkou múkou a znovu premiešame.
Teraz zalejeme smotanou na varenie a povaríme, kým omáčka trochu nezhustne.
Potom nalejeme 200 ml vody.
Premiešame a za občasného miešania povaríme ešte pár minút.
Pred koncom nasypeme nasekanú petržlenovú vňať a môžeme podávať.
Ako príloha je vynikajúca ryža, varené zemiaky alebo cestovina.
Tiež môžete dochutiť koreninami a bylinkami podľa vlastnej chuti.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete TU