Toto rýchle jedlo zo šampiňónov si raz dva pripravíte hocikedy, keď vás prepadne hlad.
Je veľmi chutné, sýte a na jeho prípravu potrebujete len pár surovín.
Vyskúšajte a uvidíte, že šampiňóny nikdy nechutili lepšie!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto receptu z youtube.
Potrebujeme:
400 g očistených šampiňónov
3 PL olivového oleja
1 PL masla
1 PL hladkej múky
1,5 pohára studeného mlieka
soľ
čierne mleté korenie
syr Čedar
červenú mletú papriku
Postup:
Očistené šampiňóny si nakrájame na menšie kúsky.
Vložíme ich do panvice a polejeme olivovým olejom.
Začneme ich opekať pri vysokej teplote.
Pričom ich stále miešame.
Opekáme ich, kým huby nepustia vodu a opäť ju nevstrebú.
Potom pridáme lyžicu masla.
Ďalej opekáme, kým sa maslo nerozpustí.
Potom huby zaprášime lyžicou múky.
Teraz všetko opekáme za stáleho miešania po dobu 3 minút.
Následne zalejeme studeným mliekom.
Varíme, kým mlieko nezhustne.
Osolíme, okoreníme.
Za stáleho miešania ešte povaríme.
Na záver ešte posypeme strúhaným čedarom.
Posypeme aj červenou mletou paprikou.
Odstavíme, keď sa syr roztopí.
Hotovo.
Môžeme podávať s čerstvým chlebom alebo pečivom.
Dobrú chuť!
Video návod: