Fantastické kuracie mäsko na prírodno – v krémovej cesnakovej omáčke.
Rýchly a vynikajúci recept.
Našli sme ho pre vás na youtube.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme (2 porcie):
2 veľké kuracie prsia
5-6 strúčikov cesnaku (nasekaný)
2 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
1 stredná cibuľa
1/2 šálky kuracieho vývaru alebo vody
1 ČL citrónovej šťavy
1/2 šálky hustej smotany na šľahanie
Olivový olej
Maslo
1 ČL sušeného oregana
1 ČL sušenej petržlenovej vňate
Soľ a korenie (podľa potreby)
* 1 kocka kuracieho vývaru (ak používate vodu)
Postup:
Kuracie prsia neklepeme, ale dáme pod fóliu a len pobúchame po povrchu drevenou rúčkou alebo valčekom – štruktúra mäsa sa nenaruší, ale bude jemnejšie.
Oba kúsky mäsa ochutíme soľou a korením.
Cesnak (5-6 strúčikov) očistíme a nakrájame nadrobno.
Očistíme si a nadrobno nakrájame cibuľu.
2 strúčiky cesnaku nemusíme očistiť, len rozpučíme pomocou noža.
Na panvicu nalejeme olivový olej a pridáme maslo.
Necháme zahriať a pridáme 2 rozpučené strúčiky cesnaku a necháme prevoňať olejovo-maslový základ.
Na panvicu dáme kuracie prsia a necháme z oboch strán prepiecť (podľa potreby môžeme ešte pridať olej).
Teraz kuracie prsia vyberieme z panvice a odložíme bokom.
Vyberieme aj cesnak a pridáme ešte lyžicu masla.
Pridáme cibuľu a necháme opiecť dosklovita.
Pridáme aj cesnak a necháme na panvici smažiť spolu s cibuľou 10-15 minút.
Teraz na panvicu nalejeme vodu, alebo vývar.
Ak používate vodu, na panvicu rozdrobíme aj bujón.
Vytlačíme šťavu z 1/2 citrónu a necháme prevariť (cca 1 lyžičku).
Teraz pridáme oregano, petržlenovú vňať a ochutíme soľou a korením.
Nakoniec pridáme smotanu a necháme prevariť do požadovanej konzistencie.
Teraz pridáme kuracie prsia a necháme v omáčke prehriať po dobu 1 minúty.
Hotovo, môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: