Vezmite 2 litre kefíru, vložte ho na noc do mrazničky a uvidíte, čo sa bude diať.
Používam ho na prípravu najrôznejších dezertov a dokonca aj na moje obľúbené slané cestoviny s tvarohom.
A perfektne využijete aj srvátku, ktorá vám z tvarohu ostane.
Ide o skvelú prísadu do najrôznejších druhov cesta – napríklad na palacinky či kysnuté cesto.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vynikajúci domáci tvaroh z portálu fito-info.
Pripravíte ho ľahko a prekvapí jemnou chuťou.
Potrebujeme:
2 l kefíru (3,2%)
Postup:
V prvom rade je potrebné zamraziť kefír.
Z dvoch litrov získame 480 g tvarohu.
My sme ho nechali v mrazničke celú noc.
Keď kefír zamrzne, rozrežeme obal.
Obsah vložíme do cedidla prekrytého dvomi vrstvami gázy.
Cedidlo položíme na nádobu.
Kefír sa roztopí, srvátka vytečie a mäkký tvaroh zostane v cedidle.
Keď sa všetko roztopí, zdvihneme konce gázy.
Zviažeme ich a vzniknuté „vrecko“ zavesíme, kým srvátka úplne nevytečie.
Tvaroh môžeme získať z kefíru aj z bio jogurtu.
Je skvelý napríklad do detskej výživy, ako aj do dezertov.
Srvátka sa nám zíde na výrobu úžasných palaciniek.
Prípadne ju môžete použiť na prípravu kysnutého cesta, je to vynikajúca prísada!
Dobrú chuť!