Na prípravu vianočných dobrôt nepotrebujete veľa času, ak si zvolíte recepty, ako je tento.
Dezert je hotový za 10 minút a nemusíte ani zapínať rúru.
Skvelá voľba pre zaneprázdnených!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Tento jednoduchý recept z youtube vás zachráni a pripravíte vďaka nemu skvelý dezert nielen na Vianoce.
Potrebujeme:
350 g sušienok
4 – 5 PL kakaa
50 g masla
250 ml vlažného mlieka
230 ml šľahačkovej smotany
40 g práškového cukru
120 g mascarpone
2 – 3 PL kokosu
2 – 3 PL kakaa
Postup:
Sušienky si vložíme do mixéra a rozmixujeme ich na prach.
Pridáme 4 – 5 lyžíc kakaa a opäť spolu rozmixujeme, aby sa obe zložky spojili.
Vzniknutú suchú zmes nasypeme do misky, maslo si roztopíme v hrnci a všetko zmiešame.
Následne nalejeme ešte mlieko a vypracujeme kompaktné sušienkové cesto.
Teraz si do misy nalejeme šľahačkovú smotanu, nasypeme do nej práškový cukor a vyšľaháme hustú šľahačku.
Do šľahačky postupne zašľaháme mascarpone, vďaka čomu vznikne hustý kompaktný krém.
Polovicu krému si odložíme na zdobenie a do zvyšného krému zašľaháme strúhaný kokos.
Sušienkové cesto si preložíme na papier na pečenie a na ňom z neho vyvaľkáme obdĺžnik s rozmermi 35 x 25 cm.
Na vyvaľkané sušienkové cesto rovnomerne rozotrieme kokosový krém a zrolujeme.
Boky rolády vyplníme krémom, potom ju zabalíme do papiera na pečenie a odložíme do chladničky na 3 – 4 hodiny.
Do krému, ktorý sme si odložili, pridáme kakao a dobre vymiešame.
Roládu odbalíme z papiera, odrežeme konce, položíme ju na podnos a celú ju potrieme kakaovým krémom.
Trochu krému si preložíme do zdobiaceho vrecka a na vrchu roládu ozdobíme.
Môžeme ju prípadne ozdobiť ešte čerešňami, či iným ovocím a lístkami mäty.
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod nájdete TU