Pripravte si vynikajúcu krkovičku v marináde pečenú v rúre.
Vhodná alternatíva rýchleho a chutného obeda, samotná príprava vám nezaberie veľa času a výsledok rozhodne stojí za to.
Takto pripravené mäsko sa rozplýva na jazyku, recept naň mám od lokálnej vychýrenej kuchárky.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Výnimočný recept z youtube na chutnú zapekanú krkovičku.
Potrebujeme:
1,5 kg vykostenej bravčovej krkovičky
2 papriky
3 strúčiky cesnaku
1 paradajku
1 červenú cibuľu
petržlenovú vňať
50 g kyslej smotany
tvrdý syr
Na marinádu:
2 ČL mletej papriky
2 ČL vegety
soľ
korenie
rastlinný olej
Postup:
Najprv nakrájame krkovičku približne na hrúbku prsta.
Potom pripravíme na mäso marinádu.
Do menšej misky pridáme vegetu, mletú papriku, korenie podľa chuti, soľ.
Všetko spolu dobre premiešame.
Marinádu nanesieme na mäso, ktoré potom preložíme na pekáč, v ktorom ho budeme piecť.
Zemiaky nakrájame na tenké kolieska a vložíme ich do hrnca s vriacou vodou a necháme 5 minút variť.
Po piatich minútach zemiaky vyberieme a poukladáme na pripravené mäso.
Do väčšej misy pridáme najemno nakrájanú červenú cibuľu, papriku, paradajku, nasekanú petržlenovú vňať, pretlačený cesnak, soľ, smotanu.
Zmes dôkladne premiešame.
Zmes nanesieme na zemiaky a formu dáme piecť do predhriatej rúry na 50 minút pri teplote 200°C.
Po 50-ich minútach pridáme na vrch nastrúhaný syr a vložíme späť do rúry na 5 minút.
Úžasné jedlo necháme vychladnúť a môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Video návod: