NAJJEMNEJŠIA roláda z bravčovej krkovičky: Upečte ju podľa tohto receptu a budete nadšení!

[mashshare]

Keď máme chuť na niečo dobré, pripravím na obed túto mäsovú roládu plnenú hubovo – syrovou plnkou!

 

 

Mäsko je lahodné a šťavnaté, takže si vždy pochutí celá rodina a ostanú len prázdne taniere.

Vyskúšajte takto pripravenú roládu a inak ju už ani robiť nebudete!

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Inšpirujte sa týmto receptom z youtube.

 

 

Potrebujeme:

7 šampiňónov

rastlinný olej

soľ

100 g tvrdého syra

2 strúčiky cesnaku

1,2 kg bravčovej krkovičky

čierne mleté korenie

červenú mletú papriku

1 cibuľu

1 ČL horčice

1 ČL francúzskej horčice

1 ČL medu

 

 

Postup:

Na panvicu si nalejeme rastlinný olej, rozhorúčime.

Orestujeme na ňom na kúsky nakrájanú cibuľu. 

 

 

Navrstvíme huby, pár minút opekáme za stáleho miešania, potom osolíme a opekáme šampiňóny, kým nie sú mäkké. 

Tvrdý syr si nastrúhame na hrubom strúhadle a cesnak si prelisujeme do malej misky. 

Bravčovú krkovičku si narežeme tak, aby nám vznikol jeden veľký súvislý plát mäsa.

 

 

Mäso teraz prekryjeme potravinárskou fóliou a jemne naklepeme tĺčikom na mäso. 

Následne na povrchu narežeme plytké drážky v tvare mriežky, celý plát mäsa rovnomerne potrieme prelisovaným cesnakom, osolíme, opaprikujeme a okoreníme.

Koreniny s cesnakom dobre rozotrieme rukou.

 

 

Na mäso teraz rovnomerne navrstvíme hubovú plnku, strúhaný syr a zrolujeme. 

Roládu zafixujeme niťou a v miske si pripravíme marinádu z horčice, francúzskej horčice a medu. 

Mäso položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme ho zo všetkých strán marinádou. 

 

 

Plech s mäsom prikryjeme alobalom a necháme 1 – 1,5 hodiny marinovať.

Rúru si zohrejeme na 220 °C, plech odokryjeme a pečieme asi 30 minút.

Potom mäso vytiahneme, prikryjeme mokrým papierom na pečenie, alobalom a vložíme naspäť do rúry.

 

 

Pečieme pri teplote 190 °C asi 60 minút. 

Po uplynutí tejto doby dáme dolu papier na pečenie, aj alobal a dopečieme pri teplote 220 °C asi 10 – 15 minút. 

Po upečení dáme dolu niť, roládu nakrájame a podávame. 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes