Pripravíme si nadýchanú roládu, ktorá sa výborne hodí napríklad na raňajky alebo večery pri čaji so svojimi blízkymi.
Vaše deti vás budú žiadať denne o prípravu tohto sladkého pokušenia.
Vynikajúcu roládu z piškótového korpusu si pripravíme vďaka tomuto jednoduchému receptu z portálu retete-usoare.
Potrebujeme:
Na cesto:
5 vajec
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
80 g práškového cukru
80 g múky
20 g kakaového prášku
1/2 ČL prášku do pečiva
8 g vanilkového cukru
2 PL horúcej vody
žĺtok
Na plnku:
400 g tvarohu (5% tuku)
8 g vanilkového cukru
100 g práškového cukru
3 lyžice kyslej smotany (alebo prírodného jogurtu)
40 g kukuričného škrobu
Postup:
Do väčšej misky pridáme tvaroh, vanilkový cukor, cukor, smotanu, kukuričný škrob a všetko spolu rozšľaháme mixérom, kým nám nevznikne krémová hmota.
Tip redakcie: Ak nemáte mixér, môžete si kúpiť mäkký krémový syr a rozmixovať ho metličkou spolu so zvyškom ingrediencií.
Zmes položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a stierkou rovnomerne rozotrieme.
Oddelené bielky vložíme do veľkej misy a šľaháme mixérom pri strednej rýchlosti, kým nám nevznikne pena.
Zvýšime rýchlosť mixéra a za stáleho miešania postupne pridávame kryštálový a vanilkový cukor, kým nezískame pevnú tvarovateľnú zmes.
Potom do zmesi pridáme žĺtok a pokračujeme v šľahaní.
Do ďalšej misy pridáme múku s kakaovým práškom a práškom do pečiva.
Polovicu suchej zmesi preosejeme do misky a zľahka vareškou premiešame do hladka.
Potom nalejeme lyžicu teplej vody a pokračujeme v miešaní.
Ďalej preosejeme a pridáme aj druhú časť suchej zmesi, nalejeme lyžicu vody a znova dobre zamiešame.
Takto pripravené cesto prenesieme na plnku na plechu, rovnomerne ho rozotrieme a dáme piecť do rúry na 30 minút pri teplote 180°C.
Po vybratí z rúry pretočíme cesto lícom nadol na pás papiera na pečenie, pričom papier zvrchu opatrne odstránime.
Cesto zrolujeme do rolády, potom zabalíme do papiera a necháme vychladnúť.
Po vychladnutí roládu posypeme práškovým cukrom, nakrájame na plátky a môžeme servírovať.
Roládu uchováme zabalenú v papieri na pečenie, prípadne v uzavretej nádobe, aby nevyschla.
Dobrú chuť!