U nás v rodine milujeme cviklu. Preto ma veľmi zaujal tento trik, ktorý som našla na stránke napadovy.blog a vďaka ktorému je cvikla ešte chutnejšia a šťavnatejšia.
Vyskúšajte a presvedčte sa sami!
Naposledy, keď sme doma varili repu, čakali sme asi 1,5 hodiny na to, aby bola repa prirpavená.
Okrem toho bola však celá kuchyňa doslova naplnená vôňou repy, ktorá môže byť pre niekoho pomerne nepríjemná.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Neváhodou bolo aj to, že predtým biely hrniec bol zafarbený výranou šťavou a trvalo nám naozaj dlho, kým sme ho vydrhli a dali do pôvodného stavu.
Pamätám si, že moja stará mama mala kastról určený špeciálne na varenie cvikly. Bola čierna a bordová s čiernym okrajom. Už sa to nedalo vyprať do normálneho stavu.
Preto treno trik určite ocenia najmä v domácnostiach, v ktorých sa repa pripravuje často.
Výhody takéhoto varenia:
nie je potrebné po varení umývať hrniec
varenie sa výrazne urýchli
nebude cítiť špecifický zápach repy
neabsorbuje vodu, ale je šťavnatá
chutí úžasne
všetky živiny zostanú zachované takmer v plnom rozsahu.
Čo na prípravu cvikly potrebujeme?
Surovú cviklu
Hrniec
Vodu
Vrecko na varenie
Cukor
Postup:
Najskôr si pripravíme repu.
Jednoducho ju zbavíme šupky.
Vložíme do vrecka a pridáme aj obyčajný kryštálový cukor.
Cukor spôsobí, že repa bude ešte oveľa chutnejšia. Pridávame lyžičku cukru na 250 g repy.
Teraz vrecko zaviažeme.
Pri tomto kroku je dôležité urobiť to tak, aby bolo vo vrecku čo najmenej vzduchu.
Inak by totižto repa plávala po povrchu.
Teraz repu vložíme vo vrecku do vody.
Varíme len 25 minút – tento čas naozaj stačí – repa bude krásne mäkká a výborná.
Po uplyutí tohoto času repu vyberieme z vody aj s vreckom.
Preložíem na tanier, necháme chvíľu vychladnúť a potom len vyberieme z vrecka a podávam ako zvyčajne.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)